FAQs
Vind het antwoord op uw vraag
Heeft u een vraag over onze werkwijze, de duur van een project of iets helemaal anders? Hieronder vindt u de antwoorden op onze vaakst gestelde vragen.
Nee. We hebben verschillende systemen en technieken om uw machines, grondstoffen en goederen te beschermen tijdens uw dakrenovatie. Elke situatie vraagt wel een specifieke aanpak. We komen dan ook altijd ter plaatse voor we aan de werken beginnen, om de best mogelijke oplossing te vinden voor uw bedrijf.
Ja. Ook bedrijven kunnen onder bepaalde voorwaarden premies krijgen voor het isoleren van daken, het vernieuwen van lichtstraten en het verwijderen van asbest. Na afloop van de werken bezorgen we u een attest waarmee u deze kunt opvragen.
Een standaardpaneel heeft aan de onderzijde een witte staalplaat waardoor het veel sterker is. Bij een ecopaneel zit op die plek een dunner aluminiumvlies dat dezelfde witte kleur heeft. Daarnaast bestaat het standaardpaneel uit een plankenprofiel, terwijl ecopanelen een reliëf hebben. Een ecopaneel is goedkoper, maar wel gevoeliger voor schade.
Het verschil zit vooral in de isolatiewaarde en de condensgevoeligheid.
Asbest wordt verwijderd volgens de zogenaamde methode van ‘eenvoudige handelingen’, en dit conform het Asbestcharter.
Ja. Wij maken per project steeds een specifiek werkplan op, waarin onze aanpak beschreven staat. Dit wordt op voorhand met de klant besproken.
De tijdsduur wordt bepaald door de oppervlakte van het dak en de randvoorwaarden. Wij kunnen een dak van 8.000m2 in 1 maand tijd vernieuwen.
Indien gewenst, kunnen wij tijdens vakantieperiodes werken. Meer zelfs: de vakanties zijn bij bedrijven onze drukst bevraagde periodes.
Om goten te isoleren zijn er twee mogelijkheden: ofwel vervangen we ze door fabrieksmatig geïsoleerde goten; ofwel worden ze in situ bekleed en geïsoleerd.
De meest gekozen dakpanelen voor hellende daken zijn sandwichpanelen, geïsoleerde staalplaten. Daarnaast zijn er ecopanelen, niet-geïsoleerde steeldeck en golfplaten
Nee. Voor de renovatie moeten de zonnepanelen verwijderd worden. Nadien kunnen ze teruggeplaatst worden.
De nieuwe dakbedekking is vaak lichter dan de oude. Bijkomende belasting van zonnepanelen vormt dan ook meestal geen probleem. Uiteraard moet elke situatie wel individueel bekeken worden.