FAQs

Dakwerken, Gevelbekleding en Asbestverwijdering van uw Bedrijfshal of Loods.

Vind het antwoord op uw vraag

Heeft u een vraag over onze werkwijze, de duur van een project of iets helemaal anders? Hieronder vindt u de antwoorden op onze vaakst gestelde vragen.

Moet onze bedrijfshal leeggemaakt worden voor de renovatie van ons dak?

Nee. We hebben verschillende systemen en technieken om uw machines, grondstoffen en goederen te beschermen tijdens uw dakrenovatie. Elke situatie vraagt wel een specifieke aanpak. We komen dan ook altijd ter plaatse voor we aan de werken beginnen, om de best mogelijke oplossing te vinden voor uw bedrijf.

Kan ik premies aanvragen voor de renovatie van het dak of de gevel?

Ja. Ook bedrijven kunnen onder bepaalde voorwaarden premies krijgen voor het isoleren van daken, het vernieuwen van lichtstraten en het verwijderen van asbest. Na afloop van de werken bezorgen we u een attest waarmee u deze kunt opvragen.

Wat is het verschil tussen een ecopaneel en een standaardpaneel (of roof panel)?

Een standaardpaneel heeft aan de onderzijde een witte staalplaat waardoor het veel sterker is. Bij een ecopaneel zit op die plek een dunner aluminiumvlies dat dezelfde witte kleur heeft. Daarnaast bestaat het standaardpaneel uit een plankenprofiel, terwijl ecopanelen een reliëf hebben. Een ecopaneel is goedkoper, maar wel gevoeliger voor schade.

Wat is het verschil tussen de verschillende soorten lichtstraten?

Het verschil zit vooral in de isolatiewaarde en de condensgevoeligheid.

Hoe gaan jullie te werk voor het verwijderen van asbest?

Asbest wordt verwijderd volgens de zogenaamde methode van ‘eenvoudige handelingen’, en dit conform het Asbestcharter.

Maken jullie een werkplan op?

Ja. Wij maken per project steeds een specifiek werkplan op, waarin onze aanpak beschreven staat. Dit wordt op voorhand met de klant besproken.

Hoelang duurt een project bij Indur meestal?

De tijdsduur wordt bepaald door de oppervlakte van het dak en de randvoorwaarden. Wij kunnen een dak van 8.000m2 in 1 maand tijd vernieuwen.

Werken jullie tijdens de vakanties?

Indien gewenst, kunnen wij tijdens vakantieperiodes werken. Meer zelfs: de vakanties zijn bij bedrijven onze drukst bevraagde periodes.

Hoe kunnen bestaande goten geïsoleerd worden?

Om goten te isoleren zijn er twee mogelijkheden: ofwel vervangen we ze door fabrieksmatig geïsoleerde goten; ofwel worden ze in situ bekleed en geïsoleerd.

Welke soorten dakpanelen zijn er?

De meest gekozen dakpanelen voor hellende daken zijn sandwichpanelen, geïsoleerde staalplaten. Daarnaast zijn er ecopanelen, niet-geïsoleerde steeldeck en golfplaten

Er liggen zonnepanelen op ons dak. Is dit een probleem voor de renovatie?

Nee. Voor de renovatie moeten de zonnepanelen verwijderd worden. Nadien kunnen ze teruggeplaatst worden.

Hoe weet ik of de dakconstructie sterk genoeg is om geïsoleerde panelen te leggen met daarop zonnepanelen?

De nieuwe dakbedekking is vaak lichter dan de oude. Bijkomende belasting van zonnepanelen vormt dan ook meestal geen probleem. Uiteraard moet elke situatie wel individueel bekeken worden.